Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Και η Ινδονησία στις χώρες που θέλουν να διώξουν το Blackberry

Μετά τα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ και την Ινδία, τώρα και η Ινδονησία δηλώνει μέσω του εκπρόσωπου τύπου στο υπουργείο επικοινωνιών και πληροφοριών, Galot Dewabroto πως υπάρχουν αμφιβολίες για την σωστή χρήση των δεδομένων στις υπηρεσίες του Blackberry.

Τις τελευταίες ημέρες, σαν φαινόμενο ντόμινο, η μία χώρα μετά την άλλη εκφράζουν δημοσίως τις ανησυχίες τους για την χρήση των Blackberry και το πόσο αυτά απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Πρώτα τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσαν πως θα απαγορέψουν και θα μπλοκάρουν τις υπηρεσίες δεδομένων στα Blackberry την 11η Οκτωβρίου αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους.

Σχεδόν ταυτόχρονα η Ινδία δήλωσε πως η RIM (κατασκευάστρια εταιρεία των Blackberry) έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και να δώσει τα εργαλεία που χρειάζεται η τελευταία ώστε, όταν χρειάζεται, να μπορεί να παρακολουθεί τους συνδρομητές. Η RIM διέψευσε κατηγορηματικά αυτή την δήλωση λέγοντας πως σέβεται απόλυτα την ιδιωτικότητα των πελατών της.

Ακολούθησε σήμερα η Σαουδική Αραβία η οποία σήμερα ανακοίνωσε πως θα μπλοκάρει την υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων (Instant Messaging) για τα Blackberry την Παρασκευή.

Μόνο λίγες ώρες μετά η Ινδονησία, μέσω του εκπρόσωπου τύπου του υπουργείου επικοινωνιών και πληροφοριών, είπε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να απαγορέψει τις υπηρεσίες δεδομένων στα Blackberry αν δεν εγκαταστήσει η εταιρεία servers εντός της χώρας ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος.