Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Απομακρύνθηκε ο τεχνικός διευθυντής που ήταν υπεύθυνος για το iPhone 4

Σύμφωνα με την NEw York Times που πρώτη το δημοσίευσε, απομακρύνθηκε από την εταιρεία ο Bob Mansfield που ήταν τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του iPhone 4. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έφυγε οικειοθελώς ή αν απομακρύνθηκε με εντολή της Apple, όμως όλοι περιμένανε πως κάποιος θα έπρεπε να πληρώσει για όλο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την κακή λήψη της συσκευής όταν την κρατούσε κάποιος με συγκεκριμένο τρόπο.

Ο Bob Mansfield προσλήυθηκε τον Νοέμβριο του 2008 μετά από 25 χρόνια καριέρας στην IBM. Με την αποχώρησή του η IBM στράφηκε εναντίον του νομικά ισχυριζόμενη πως είχε δεσμευτεί να μην εργαστεί σε ανταγωνιστική εταιρεία για έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του. Το δικαστήριο έδωσε δίκιο στον Manning και έτσι ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple τον Απρίλιο του 2009.

Τον Manning θα διαδεχθεί ο Bob Mansfield που τώρα κατέχει την θέση του τεχνικού διευθυντή για τα Macintosh. Τα πρώτα δείγματα αυτής της κίνησης είχαν φανεί την 16η Ιουλίου όταν ο Steve Jobs είχε δώσει συνένετευξη τύπου για το θέμα της κεραίας, του γνωστού πλέον "Antennagate", όπου ο Manning δεν ήταν παρών σε αντίθεση με τον Bob Mannsfield που ήταν εκεί.