Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αναδιοργάνωση της Motorola

Η Motorola αποκάλυψε την αναδιοργάνωση που πρόκειται να υλοποιήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Η βασική γραμμή της αναδιοργάνωσης είναι η δημιουργία δύο επιχειρηματικών μονάδων...


Θα δημιουργηθεί η μονάδα Motorola Mobility που θα διαχειρίζεται όλα τα καταναλωτικά προϊόντα του ομίλου και η μονάδα Motorola Solutions που θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Η Motorola Mobility θα κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα και καταναλωτικά αγαθά όπως τηλεοράσεις. Θα παράγει επίσης διάφορα προϊόντα με οθόνες για παρουσίαση περιεχομένου σε τηλέφωνα, τηλεοράσεις και άλλες παρεμφερείς συσκευές. Της μονάδας αυτής θα ηγείται ο Sanjay Jha που τώρα είναι ένας απο τους δύο CEO της Motorola στο Mobile Devices and Home division.

Η Motorola Solutions θα αποτελείται από τις σημερινές Enterprise Mobility Solutions και Networks, και θα εξελίσσει μεταξύ άλλων εξοπλισμό για τοπικά δίκτυα, ασφάλεια και προϊόντα για παρόχους. Διευθυντής εδώ θα είναι ο Greg Brown που σήερα είναι ο δεύτερος CEO της Motorola όπως επίσης και CEO για τα δύο divisions που συγχωνεύονται.

Ο βασικός λόγος της συγκεκριμένης διάσπασης είναι πως τα διαφορετικά προϊόντα πωλούντα με διαφορετικά μοντέλα.