Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Περικοπές 18,000 θέσεων εργασίας στην Microsoft...

Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella Οι περικοπές θα λάβουν μέρος τους επόμενους 12 μήνες στα πλαίσια ενίσχυσης της εταιρείας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στην Apple και την Google...


Η ενέργεια αυτή ακολουθεί την πρόσφατη απόκτηση της εταιρείας κινητών τηλεφώνων Nokia και αποτελεί μείωση κατά 14% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας. Οι περισσότερες θέσεις θα περικοπούν στην νεοαποκτηθείσα Nokia όπου θα παραμείνει μόνο το μισό του σημερινού εργατικού δυναμικού ενώ μεγάλες απώλειες θα έχει επίσης και η μονάδα XBox Entertainment Studios.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα 39 χρόνια ύπαρξής της και συμβαίνουν μόνο 5 μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Satya Nadella που διαδέχθηκε τον Steven Balmer. Νωρίτερα ο Steven Balmer είχε προχωρήσει σε μείωση προσωπικού το 2009 που ανερχόνταν σε 5.800 άτομα ή 6% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Η Wall Street δέχθηκε θετικά το νέο ανεβάζοντας την τιμή της μετοχής στο Nasdaq κατά 1,8% στην τιμή των $44,88, την μεγαλύτερη τιμή από την κατάρευση των χρηματιστηρίων το 2000.