Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Το Σάββατο ανοίγει το νέο Apple Store στην Σαγκάη

Παρότι η Apple χαίρει μεγάλου θαυμασμού από τους κινέζους, δεν έχει ακόμα σοβαρή παρουσία στην Κίνα. Σε όλη την χώρα υπάρχουν μόνο μερικά σημεία πώλησης και ένα Apple Store στο Πεκίνο. Το Σάββατο ανοίγει το νέο εγχείρημα, ένα πολύ μεγάλο και εντυπωσιακό Apple Store, στην Σαγκάη, ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα στην Ασία.

Οι κάτοικοι της Κίνας δεν έχουν τρόπο να προμηθευτούν τα προϊόντα της Apple και για αυτό...

καταφεύγουν σε λαθρέμπορους και καμμιά φορά προμηθεύονται συσκευές από τουρίστες. Η εταιρεία πρόκειται να κάνει μια δυναμική είσοδο στην Κίνα τους επόμενους 18 μήνες με δύο χρόνια ώστε να αποκτήσει μερίδιο αγοράς αντάξιο αυτού που έχει στον υπόλοιπο κόσμο. Στοχεύει να ανοίξει 25 καταστήματα σε όλη την χώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως τα μερίδια αγοράς της Apple σε όλη την γκάμα των προϊόντων της δεν ξεπερνάει το 5%.

Γενικά είναι χαρακτηριστική η καθυστέρηση με την οποία προωθούνται τα προϊόντα της Apple στην Κίνα. Για παράδειγα το iPhone έγινε εμπορικά διαθέσιμο μόλις στα τέλη του προηγούμενου έτους, δηλαδή με περίπου δύο χρόνια καθυστέρηση. Στο διάστημα αυτό υπολογίζεται πως περίπου ένα εκατομμύριο συσκευές iPhone μπήκαν παράνομα στην Κίνα από λαθρέμπορους και τουρίστες.