Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Στις 15 Σεπτεμβρίου το αντίπαλο δέος του Facebook;

Μια ομάδα τριών μηχανικών πληροφορικής και ενός μαθηματικού του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως στις 15 Σεπτεμβρίου θα έιναι διαθέσιμο ένα εναλλακτικό Facebook. Ο Daniel Grippi, ο Maxwell Salzberg, ο Ilya Zhitomirskiy και ο Raphael Sofaer έχουν δημιουργήσει το Diaspora το οποίο ισχυρίζονται πως πρόκειται να γίνει μια εναλλακτική λύση του Facebook.



Η μεγάλη διαφορά του Diaspora είναι πως πρόκειται για λύση "ανοικτού κώδικα" και θα δίνει την δυνατότητα στα μέλη του να πάρουν στα χέρια τους τον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων.Θα μπορούν να προσαρμόζουν απόλυτα το ποιές πληροφορίες είναι ορατές και σε ποιούς.

Επίσης δεν θα υπάρχει το πρόβλημα για το οποίο πολύς κόσμος κατηγορεί το Facebook. Δεν θα τροποποιείται συνέχεια η πολιτική περί του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων πράγμα που κάνει το Facebook δημιουργώντας σύγχιση στους χρήστες του.

Οι τέσσερεις νέοι όταν ξεκίνησαν κατάφεραν να συλλέξουν 10.000 δολάρια τα οποία πίστεψαν πως ήταν αρκετά για να αολοκληρώσουν το project τους. Τελικά έφτασαν στο ποσό των 200.642 δολαρίων από 6.500 ανθρώπους. Λέγεται πως ακόμα και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει συνεισφέρει.