Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Συνέχεια στο "Antennagate"

Το θέμα των ημερών είναι αναμφισβήτητα τα προβλήματα που έχει το νέο iPhone 4 και ιδιαίτερα το πρόβλημα στο σήμα που ονομαστεί από τα media ως "Antennagate". Όταν ο κάτοχος ενός iPhone 4 κρατάει την συσκευή καλύπτοντας το κάτω αριστερό σημείο, τότε παρατηρείται μείωση του σήματος και κάποιες φορές διακόπτεται και η κλήση.

Σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, ο Steve Jobs, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης πως δημιούργησαν ένα τεράστιο θέμα από κάτι που δεν είναι πρωτόγνωρο. Κάθε συσκευή smartphone έχει μια κεραία και είναι φυσικό, λέει, πως είναι λογικό να επηρεάζεται η λήψη του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές που δεν έχουν καλό σήμα όταν ο χρήστης την καλύπτερι με τον ανθρώπινο ιστό του χεριού του.

Συνέχισε τονίζοντας πως μόνο το 0.55% από τα τρία εκατομμύρια πελατών που προμηθεύτικαν την συγκεκριμένη συσκευή παραπονέθηκαν για κακή λήψη. Σαν παράδειγμα επίσης αναφέρει πως μόνο το 1.7% των συνδορμητών της AT&T που είχαν αγοράσει ένα iPhone 4 το επέστρεψαν. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με το 6% των συσκευών των iPhone 3GS που επιστράφηκαν στην ίδια περίοδο.

Παραδέχθηκε πως ο αριθμός κλήσεων που διακόπτονται είναι ελαφρά μεγαλύτερος από τον προκάτοχό του. Και για αυτό όμως είχε εξήγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα με το σήμα βελτιώνεται με την χρήση της ειδικής λαστιχένιας θήκης προστασίας. Οι πελάτες που είχαν προμηθευτέι το iPhone 3GS χρησιμοποίησαν κατά 80% την συγεκριμένη θήκη σε αντίθεση με το iPhone 4 όπου υπολογίζεται πως την χρησιμοποιεί περίπου το 20%.

Η "λύση" της Apple στο πρόβλημα είναι να χαρίσει μια τέτοια θήκη σε όλους τους πελάτες της που θα αγοράσουν ένα iPhone 4 μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Όσοι πελάτες θέλουν θα μπορούν να επιστρέψουν την συσκευή τους χωρίς κόστος και θα τα λεφτά τους.

Τη Πέμπτη διέθεσε επίσης η Apple μια ενημέρωση του iOS4 που διορθώνει την απεικόνιση του σήματος στην συσκευή ώστε να μην παρπλανείται ο χρήστης.

Στην ιστοσελίδα http://www.apple.com/antenna μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περεταίρω να διαβάσει για το πρόβλημα όπως επίσης και να δει την απάντηση της Apple πως σε πολλές συσκευές υπαρχει το ίδιο πρόβλημα. Εκεί παρουσιάζει με φωτογραφίες το ίδιο πρόβλημα σε συσκευές Blackberry, HTC και Samsung.